2016. április 28., csütörtök

Hiphop hurrá, itt a PEN!

Már rügyeznek a fák, egyre többet süt a nap - és bár ez nem annyira üdvös -, de közeledik a vizsgaidőszak. Azonban még a nagy vizsgadrukkos hajrá előtt kikapcsolódhatunk április utolsó napjaiban a Pécsi Egyetemi Napokon.
Közel negyven előadóra számíthat, aki április 28-29-30-án ellátogat a Zsolnay Negyedbe. Április 1-től már nincs lehetőség kedvezményes jegyek, illetve bérlet váltására, így a napidíj PTE-sek számára 3490 forint, a bérlet 7990 forint lesz.
A szervezők egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az elektronikus zenei felhozatalra, e mellett minden napra beterveztek egy külföldi előadót. 28-án az 51 éves afroamerikai DJ Jazzy Jefftől főleg hiphop, r’n’b muzsikára számíthatunk, a holland DOPE D.O.D. ügyesen keveri a hiphop-ot a horrorcore-ral, és a dubsteppel. 29-én a szintén Hollandiából érkező The Voyagers deep house-szal és EDM-mel szolgál, Ludmilla tört ütemekkel töri meg a csendet (ez kihagyhatatlan volt), 30-án a holland-magyar barátság jegyében a tulipánok és papucsok földjéről jövő Bassjackers pörgeti tovább az estét modern house számaival.


Magyar fronton is akadnak különböző műfajok; például a SKA-Pécs, akik a ska-punk vonalát képviselik a SKA-P Tribute Bandjeként. Ha már ska, akkor elmaradhatatlan a PASO, akik pénteken lépnek fel. Az Irie Maffia tagjaitól már megszokhattuk a műfaji sokszínűséget és a derűs hangulatot, ezt hozzák magukkal a PEN-re is. A hiphop-nak magyar művelői is várhatóak, mint a helyi srácokból verbuválódott Pécs Hip Hop Allstars.
A három napon át tartó koncertroham alatt a rockzene is kötelező. Az Ivan & The Parazol a hatvanas, hetvenes évek zenei hangulatát idézi meg, a Supernem pedig a punkrockból merít ihletet. Természetesen fellépnek olyan zenészek is, akik számára már ismerős terep a PEN színpada, ilyen a 30Y, a Halott Pénz vagy a Magashegyi Underground.
 Ez a pár név csak ízelítőül szolgál, hiszen hosszú lenne ismertetni a több tíz előadót, zenekart, akik játszani fognak a Pécsi Egyetemi Napokon. A teljes listát a honlapon találjátok, de érdemes programfüzetet szerezni (elvileg az egyetemeken található, továbbá jobb szórakozóhelyeken – ahogy a honlapon írják), mert abban a napközbeni programokat is részletesen ismertetik.

Végül, de nem utolsó sorban szurkolhatunk a Pécsi Egyetemi Napok ETK-s delegációjának, a PENeszánsznak.
Moravcsik Barbara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése