2016. április 25., hétfő

PENeszánsz interjú

2016 az egyetemi élet szempontjából különlegesnek számít, hiszen a korábbi évek tapasztalatai alapján csak kétévente került megrendezésre a rendkívül nagy sikert arató Pécsi Egyetemi Napok rendezvénysorozat, de idén újra átélhetjük a PEN pezsgését. Az Egészségtudományi Kart képviselve egy különleges csapat vesz részt a diákrektor választáson, akiket most még jobban megismerhettek.

Mi a koncepciótok?

Dani: A feladatkiírásban szerepelt, hogy az elmúlt 650 év történelméből kell kiválasztanunk egy korszakot és az alapján megvalósítani egy elképzelést. Mivel a diákrektor választás a cél a karok között, ezért ki kellett jelölnünk a diákrektorunkat, nagyon hamar sikerült eldöntenünk, hogy nálunk ez a személy Matyi legyen.
Matyi: A nevemből adódóan egyértelműen adta magát, hogy Mátyás király udvarának bemutatását válasszuk ki.
Dani: Abban az időszakban zajlott a reneszánsz, ebből jött az ötlet, hogy PENeszánsz legyen a nevünk, mivel be kellett illesztenünk a PEN mozaikszót az elnevezésbe.

Hogyan épül fel a csapat?

Matyi: A csapat teljes mértékben elsőévesekből áll, szinte minden szak képviselteti magát. Gólyákként még frissek vagyunk, mindenki nagyon lelkes, és előnyös, hogy együtt tanulunk, így könnyebb elérni egymást.
Dani: Már a gólyatáborban elkezdett kialakulni egy keménymag, ami a jelentkezésnél is szerepet játszott, hiszen csak elsősök neveztünk, ami rendhagyónak számít, de rendkívül motiváltak vagyunk.


Milyen feladatok voltak/várnak rátok?

Matyi: Bár volt egy keménymag, mégsem ismerte mindenki egymást, 15 főt nehéz úgy koordinálni, hogy gördülékenyen együtt tudjunk működni, ezért eddig nagyon nagy munkát fektettünk abba, hogy a csapatot összehozzuk,
Dani: Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy meglegyen az egység, ennek érdekében csapatépítő tréningeket tartottunk.
Matyi: Felsőbb évesek segítségével tudtunk előre tervezni valamilyen szinten, ezért már a jelmezek kivitelezésén dolgozunk, amivel már majdnem készen is vagyunk, annak ellenére, hogy ezt még csak most adták ki nekünk. Az elmúlt napon kaptunk egy „ő is ott lesz a PEN-en” című feladatot, aminek az a lényege, hogy az utca emberével, tanárokkal, legidősebb/legfiatalabb rajongónkkal, régi PEN-esekkel vagy másokkal fotót készítsünk, tegyük közzé közösségi portálon és jelöljük meg rajta az illetőket, akik ezzel az EHÖK-nek köszönhetően páros bérletet nyerhetnek. Ezen felül el kell készítenünk a zászlónkat és össze kell állítani egy műsort, ami bemutat minket tíz percben, ezt elő fogjuk adni az Est Caféban a többi csapat és egy zsűri előtt. Továbbá egy jótékonysági tevékenységet  is végre kell hajtanunk.
Dani: Kreatívak leszünk. (nevetés)


Mik a terveitek/céljaitok?

Dani: Célul azt tűztük ki, hogy megismételjük a 2013-as bravúrt, amikor elég erős csapatunk volt, a FelPENderítők, akik elnyerték az ETK-nak a Diákrektor címet. Most is szeretnénk ezt megszerezni és ezért meg fogunk tenni mindent, odatesszük magunkat, ahogy az eddigi egyetem által szervezett eseményeken is. A csapat adott ehhez, a jó hangulat pedig garantált, ha mi tizenöten együtt vagyunk.
Matyi: Ugyanakkor nem szeretnénk elfelejteni azt, amiről a PEN szól, miszerint ki tudjunk alakítani baráti kapcsolatot a többi kar hallgatóival, hiszen ez az egész lényege, hogy a karokat közelebb hozza egymáshoz. Továbbá szeretnénk elérni, hogy aki részt vesz ezen a programon, a diákrektor választáson, annak szép élményként maradjon meg a rendezvény.
Dani: Ezen felül minél több, a karunkon tanuló diákot be akarunk vonni ebbe a kavalkádba, a különböző közösségi oldalakon a csapat életéről való publikálással szeretnénk felszítani bennük azt a tüzet, hogy nekik is ott kell lenni a PEN-en, hiszen ez rólunk, pécsi egyetemistákról szól.
Matyi: Ezt mondhatjuk felszólításnak is! (nevetés)

Hajrá Fiúk, hajrá PENeszánsz!





Csárdi Klaudia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése