2017. március 14., kedd

Pendiánok - Első lépések a győzelem felé

Manitu jelet adott nekünk! A verseny elkezdődött. Ülő Bula törzsfőnök-asszony pánsípját megfújva összehívta a szunnyadó, városlakók közt megbúvó törzs tagjait és harcba indult a Pécsen élő többi néppel szemben. Nehéz feladatok várnak ránk, de a békepipa füstje csontunkig hatolva felkészít minket, s erőt ad a küzdelemre. A végső összecsapás a PEN keretein belül jön el, de addig sok fontos egyéb teendőnek nézünk elébe. Sokat számít a győzelem, a becsület kivívása, de nem fontosabb a dicsőséges harcnál, a részvételnél, valamint a szórakozásnál. A PENdiánok készen állnak!

Mi is a PEN? 
Nem más, mint a PÉCSI EGYETEMI NAPOK. Egy fesztivál melyen több ezer ember hallgathat koncerteket, tombolhat a Zsolnay-negyedben. Azt viszont sokan nem tudják, hogy a rendezvény keretein belül kiválasztásra kerül az év diákrektora. A versengés, a sok program valamint a buli lényege, hogy kicsit összehozzuk egymással a karokat, együtt szórakozzunk és maradandót alkossunk. 

Első nagyobb feladatunk egy bemutatkozó műsor készítése volt a zsűri és a többi csapat számára, arról is, hogy mégis kik vagyunk. A próbák nagyon jó hangulatban teltek, és a korábban rejtőzködő indán fiúk, vének és nők, tehetségüket megcsillantva igazi közösséggé kovácsolódtak. Ebben nagy szerepe volt annak a bizonyos Mézga nevű nedűnek, amit később szent italunkká avanzsáltunk. Sok időt töltöttünk együtt eme kellemes itóka által okozott mámoros pillanatokban. 
Közösen részt vettünk több eseményen is, például a szemeszternyitó ETK-s és Medikus esten, különböző karok bulijaiban és egy a Laterum kollégiumban rendezett szintvetélkedőn is megjelentünk. 
Ez utóbbin a csapat bár két részre oszlott, egyként versengett a győzelemért, és végül sikerült a harmadik helyet elérni. Nagy örömmel töltött el minket, de nem ez volt a legjobban eső dolog az este folyamán, ugyanis meglepett minket a KPVK csapata is. Azon az estén a PENergency elvetemült doktorai, nővérei és betegei a testvéreinkké váltak. 


Március 8-án végül elérkezett a bemutató napja. Testvércsapatunkkal karöltve együtt vándoroltunk át a Pécsi Est Cafe-ba, ahol harci kiáltásainktól visszhangzott minden, így próbáltuk túlordítani a többi csapatot. 
Harmadikként léphettünk a színpadra, és bár az idő rövid volt a felkészülésre, hiba nélkül sikerült előadni a műsorunkat, ami nagy sikert aratott. A legnagyobb támogatást a PENergency-től kaptuk. Természetesen az ő előadásuk alatt mi voltunk a leghangosabbak, őszintén szurkoltunk nekik.
A bemutatók között különböző pincészetek borait kínálva próbálták oldani a feszültséget. Egészen kellemes, bár kissé erős italokat kóstolhattunk meg. Az ötlet jónak bizonyult, valóban nem lehetett érzékelni a stressz parányi jeleit sem. 
A bemutatók előtt belépőt kaptunk a KTK szerdára, amin törzsünk is részt vett. Több kar PENes versenyzőjével is együtt buliztunk, és megismerkedhettünk, amik később talán új barátságok alapjául szolgálhatnak. Egy biztos: mi fergetegesen éreztük magunkat, és úgy érezzük, szuperül teljesítettünk. 


Így kezdődött el az április utolsó napjáig zajló versenysorozat…és így tettük meg az első lépéseket a győzelem felé vezető úton.

Maczinkó Lili (Kerek Madár)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése