2017. május 17., szerda

Kaposvári "pörköltölés"

6 kg burgonya, 2 kg vöröshagyma, 6 szál füstölt kolbász, 20 dkg füstölt szalonna és minden mi jó, ezekből az összetevőkből próbálták megalkotni a tökéletes pörkölteket, de az ETK-s hallgatók véletlenül a kotyvalékba kevertek még egy alkotó elemet, az Áldomást.
2017. április 25.-én a Kaposvári Képzési Központ udvarán rendezték meg a HÖK pörkölt eseményt. Az program során az ETK hallgatói mérethették meg magukat a gasztronómia világában. A jelentkezéseket előzetesen kellet leadni paprikás krumpli avagy nyúl paprikás kategóriákban. 


A főzés 18 órakor kezdődött, mindenki saját bográcsot, állványt, sörpadot és „tüzet” kapott és az ételekhez szükséges hozzávalókat a HÖK biztosította minden csapat számára. Mindenki teljes erőbedobással kezdett a főzésbe, bár a szél miatt kicsit nehézkesen indult a tűz felélesztése. Az alapanyagok közül a hagyma természetesen nem hagyott szárazon egyetlen szemet sem, minden csapat hagymavágójának könnycsatornája gőzerővel működött. Egyes ügyesebb alakulatoknak minden csepp étel a bográcsában maradt, viszont volt olyan team is, akinek az utolsó percekben sikerült az ételének felét a földre tálalnia. A főzésre minden csapatnak két óra állt rendelkezésére. 



A verseny ideje alatt a hallgatók közösen ültettek fákat az udvaron, illetve különböző helyszíneken sörpongozásra, twisterezésre és just dancere is volt lehetőség. Szomjan sem maradt senki, így a főzni vágyók sem, hiszen a HÖK tagjai mindenki poharát teletöltötték jobbnál jobb italokkal. A verseny végeztével minden csapat egy tál kóstolót tett le a zsűri elé, mindezt a legjobb bírálat reményében, az ételeket eztán tálalásuk és ízük alapján pontozta a bizottság. Az eredményhirdetéskor az első három helyezést és egy külön díjat osztottak szét a csaptok között, majd a program végén közös éneklésre is adódott lehetőség. Befejezésként minden bulizni vágyót egy jó hangulatú disco várt a HÖK-ben. 

Lénárt Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése