2017. július 11., kedd

'Mindenki mozogni Egerszegre!'

Első alkalommal rendezik meg gyönyörű egyetemi városunkban a Restart Fesztivál nevű kezdeményezést július 13. és 16. között. A rendezvény mottója igencsak hívogató, mely szerint ’a sport összeköt, közösen átgördülünk minden akadályon’. A sportfesztivál szervezői több dologra is szeretnék buzdítani az embereket, illetve felhívni a társadalom figyelmét többek között a fogyatékkal élők, a mozgássérültek, a látássérültek és az autisták sport és mozgás iránti igényére, valamint a már fent is említett összefogás erejére.

Az érdeklődőknek megannyi lehetőségük lesz, hogy az igényeiknek és személyiségüknek megfelelő sportágakban próbálják ki magukat, illetve tájékozódjanak róluk. A programban szerepelnek többek között vezetett gyalogtúrák, amelyek rövidebb (családi túra, 8 km 190 m szintemelkedéssel), közepes (14 km, 20 m szintemelkedéssel) és hosszabb távon is indulnak, ezt már teljesítménytúraként hirdetik (23 km, 590 m szintemelkedéssel). Ezek július 16-án, vasárnap délelőtt kezdődnek.
Indulnak vezetett kerékpártúrák ugyanígy több távon is, azaz 40 km – 57 km – 77 km-es távokon, és ezek szintkülönbsége a következőképpen alakul: 487 m – 817 m – 953 m. A résztvevőknek helyszíni nevezésre lesz lehetőségük a Dísz téren, mégpedig július 15-én, szombaton délelőtt.


Az eseményen mindemellett teret kap egy egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág is, amelyet a Dísz téren megtekinthető Restart Rúdsport Verseny keretei között tekinthetnek meg az érdeklődők július 16-án, vasárnap.
Mindezek mellett Szakrális tánc, Körtánc nőknek, Pilates, Napüdvözlő jóga, Gyerekjóga, Himalája jóga, Gerincjóga, Városi félmaraton és váltó futóverseny, Triatlon verseny, Elite challenge verseny, Utcai kosárlabda kupa, MTB XCO Magyar Nemzeti Bajnokság, deepWork – Bodyart edzés és még sok más érdekesség várja az erre járókat.
Azonban nem csupán a testre, hanem a szellemre is gondoltak a programszervezők, így lazításra is lesz lehetőségük az arra vágyóknak, mégpedig több ízben is. A Vizslaparkban felállított körsátorban Hangfürdő és Lélekringatás a csend tükrében címekkel meghirdetett relaxációk. De a Test és lélek kapcsolata címmel előadást is hallgathatnak a Mimosa Lounge-ban egy természetgyógyász és spirituális oktató előadásában.
Tehát lesz program bőven. Azt javaslom, hogy bővebb információért keressétek fel a Restart Fesztivál fb oldalát (https://www.facebook.com/restartfesztival), mindenképpen érdemes részt venni, vagy akár csak megnézni a rendezvényeket! Jó nyarat addig is :) 

Kaszás Kinga

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése