2016. szeptember 21., szerda

Mindenki Gé-Té lázban égett!

Igen, ezt határozottan ki merem jelenteni, hiszen hatalmasat buliztunk a Balaton partján, Akarattyán.
De kezdjük az elején, az előkészületek már jóval a gólyatábor előtt megkezdődtek, nagy volt a sürgés-forgás a HÖK irodában, mindenki szorgosan végezte a rá bízott feladatát. A gólyatábor előtti -1. nap a szervezőké volt, annak érdekében, hogy minél zökkenőmentesebben menjen a közös munka.  17-én, Pécsen, a Laterum Kollégiumban, összegyűltünk és egy csapatépítő tréningen vettünk részt, ahol lehetőségünk volt egymást jobban megismerni és a bizalmat egymás között teljes mértékben kialakítani. Másnap mindenki csomagolt és indultunk is a táborba.
Augusztus 19-én a szervezőcsapat lázasan készült, hogy minden tökéletes legyen az újak érkezésekor. Mikor már egyre több gólya repült be a tábor területére, a hangulat is fokozódott, amiről a PTE Művészeti Karának a büszkesége, a magyar Pop-Party rézfúvós együttes, a PTE Brass Band gondoskodott.
Az első kihívás a gólyatánc betanulása volt. Ezután kis pihenésképp megismerhették a gólyák a leendő tanáraikat, akik a szakmai nap keretein belül, nagy örömünkre ellátogattak hozzánk. Betlehem József Dékán Úr köszöntötte az új hallgatókat, majd szakok szerint, csoportokra bontva beszélgethettek az oktatókkal, akik lelkesen mutatták be a választott hivatást. A szakmai nap zárásaként a fiatal és tehetséges gyógytornász hallgató fiúk formációja, a Pí Therapy nyűgözte le az oktatóinkat, valamint a leendő hallgatókat az akusztikus rap zenéjükkel, (akik hamar belophatták magukat mindenki szívébe, hiszen elmondák, hogy „az ETK-sok a legszebb lányok”!)

Majd a pásztorok szépen elterelték a kis gólyáikat egy számukra szimpatikus helyre és elkezdődött a csapatépítés. Az idei év újítása, hogy most nem színek szerint voltak beosztva a csapatok, hanem mindenki kapott egy film címet és ebbe a szerepbe kellett belehelyezniük magukat minél kreatívabban. A délután folyamán tehát megismerkedtek egymással, elkészítették a jelmezeiket, a zászlót valamint a csapatindulót is. Ezeket mind meg is mutathatták az este fénypontján, a nyitóvetélkedőn, ahol belekóstolhattak, hogy milyen is lesz az elkövetkezendő pár nap. ;)
Az este további részéről a tavaly nyáron alakult, de méltán híres Dj formáció a Loving Arms gondoskodott.
Második nap reggel álmos szemek köszöntek vissza ránk, de ezt a fáradtságot az Élményzóna hamar le is küzdötte, számos - sokunknak már ismert – játékokkal, akadálypályákkal frissítették fel a gólyákat.
A délután folyamán különböző szervezeti egységek vezetői és képviselői tartottak előadásokat a hatáskörükbe tartozó témákról. Betekintést kaphattak az EHÖK működéséről, az ösztöndíj lehetőségekről, tanulmányi-, tanévkezdő kötelezettségekről, sport lehetőségekről, valamint a kollégiumi életről.
Az időjárás –bár nem is mindig-, de most nekünk kedvezett és fényes napsütésben mehettünk a partra, a Beach Party-s vetélkedőkre. A hangulatért szeretett Dj-nk, Andrew Junior volt a felelős. A strandon eszméletlen hangulat kerekedett, a dinnyeevés, a vonatozás, a vízben birkózás és a csúszkálás mindenkiben maradandó élményeket adott.
Egy gyors vacsi és pihi után már jött is a várva várt zenekar, akikről elég, ha csak annyit mondunk, hogy: Pécs, PTE, pop, rock, blues, Magyarország, Írország, Norvégia és már mindenki tudja, hogy a Mongooz and the Magnet zenekarról beszélünk. (A fiúk egy könnyed estét varázsoltak nekünk, ahol az egyik gólyafiú magát is kipróbálhatta az éneklés terén, ugyanis Magnus átadta neki a mikrofont.)
Az idő szorított minket, mert nagy meglepetéssel készültünk a gólyáknak, hiszen augusztus 20-a alkalmából nem szerettük volna, ha lemaradnak a szokásokról, ezért egy „aki keres, az talál” játékkal kicsalogattuk őket a homokos pályára és mikor már mindenki ott volt, már dörrent is a tűzijáték hangja.
Az este további része a hangover partyval folytatódott, amit Dj Greg S fergeteges hangulattal biztosított, akivel minden bizonnyal találkozni fogtok a pécsi szórakozóhelyeken és egyetemi bulikon, amikor beindul az egyetemi élet.
A harmadik nap ismét a sportra helyeztük a hangsúlyt, a HÖOK - MEFS Sportprogramnak köszönhetően olyan játékokat próbálhattunk ki, mint például a rekeszépítés, a festékes célba dobás és még számos érdekes sorversenyt.
Elérkeztünk az utolsó megmérettetéshez, a záróvetélkedőhöz, ahol minden kreativitásra és ügyességre szükség volt. A csapatok küzdöttek, de a végeredményt csak az est záró programja után tudtuk meg. Gyorsan el is kellett indulnunk a buszokhoz, amikkel mentünk az utolsó nagy bulira, Balatonkenese kikötőig utaztunk, ahol várt ránk egy bulihajó, ami csak a miénk volt 3 órán keresztül. Egy igazán felemelő érzés, mikor a Balaton közepén közel 300 ember tombol együtt egy hajón, ahol DJ Dorian gondoskodott a remek hangulatról. Igaz, hogy az időjárás itt már nem volt a barátunk, és 2 óra táncolás és mókázás után ránk szakadt az ég, de remélem, mindenki nevében mondhatom, hogy egy hatalmas élménnyel tértünk vissza a táborba. Szétáztunk és fáztunk ugyan, de ez senkit sem érdekelt, összeszedtük magunkat és mentünk az eredményhirdetésre, ahol Harry Potter varázslatának köszönhetően az első helyen végzett a Dementorok csapata, Járfás Luca seprűje alatt repdesett az örömtől a csapata. Az eredményhirdetés után Dj Andrew Junior zenélt hajnalig.
Utolsó napra virradtunk, fájó búcsút kellett intenünk a tábornak. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy egy ilyen szuper csapat gyűlt össze. Reméljük mindenki rengeteg élménnyel gazdagodott és úgy tért haza a táborból, hogy megérte ez a pár nap és szerintetek is ez volt a legjobb gólyatábor!

Tóth Eszter


KÖSZÖNJÜK!


Kedves Gólyák!

Szeretnénk megköszönni nektek, hogy eljöttetek velünk a Gólyatáborba! :)
Reméljük, hogy jól éreztétek magatokat, mert mi nagyon!
A gólyatábori hangulat nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül, akik a következők voltak:

OTP, Pécsi Sör, Élményzóna, Bomba energiaital, Ocean's étterem, Integro, Humbák Művek, ETC, Palazmaközpont, Melódiák.

Köszönjük nekik és nektek is!

Hallgatói Önkormányzat és a szervezői csapat


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése