2016. október 17., hétfő

A „mi” kis gólyaavatónk - Zalaegerszeg

Az elsősök hivatalos beavatását minden évben izgatottan várja felsőbb éves hallgató és gólya egyaránt. A Zalaegerszegi Képzési Központban idén szeptember 27-én rendezték meg az eseményt.
Délután 6 órakor gyülekezett a tömeg az egyetem B kollégiuma előtt. A negyedévesek kapták a megtisztelő gólyapásztor címet és ötletes jelmezekbe bújva kezdték meg az elsősök csapatokba osztását. Hét csoport kezdte meg a versenyt, közülük katonákkal, minyonokkal, rockerekkel, indiánokkal és valódi birkapásztorokkal kerülhettek egy társaságba a gólyák. A jó hangulat már rögtön az első perctől érezhető volt, köszönhető ez mind a pásztorok, mind a kíváncsi nézők és persze a gólyák hozzáállásának. Miután a csapatok összerendeződtek a hagyományokhoz híven először a városba indultak el teljesíteni a feladatokat. A négy állomás a kollégium közelében volt, ahol a kvíz kitöltésétől kezdve a mályvacukor evő párbajon át, a gyerekkorunkban játszott dombon leguruló versenyig mindenben részük lehetett a hallgatóknak.


Sötétedésre már az összes csapat felfokozott hangulatban várta a soron következő feladatok végrehajtását a tornateremben. A szervezők idén törekedtek arra, hogy minél inkább csapatépítő jellege legyen a vetélkedőnek, ezzel egy még jobb közösséget igyekeztek kialakítani a hallgatók körében. A tornaterem megtelt, sokan ellátogattak a Pécsi-, Kaposvári- és Szombathelyi Képzési Központokból, valamint a szomszédos BGE és Pannon Egyetemről is érkeztek nézők.
Miután a csapatok felsorakoztak, a szervezők ismertették a feladatokat és megkezdődtek a sorversenyek. Az első hangulatfokozó feladat „centrifuga” névre hallgatott, aki ott volt, tudja mi volt a feladat. Személyes kedvencem a forma1-es játék volt, ami egy igazán kreatív és összetett feladatnak bizonyult. Itt szükség volt egy sofőrre, valamint négy kerékre, aki őt szállította a két-két karjánál és lábánál fogva. A startot és a célt is beleszámítva öt megállót kellett teljesíteniük a versenyzőknek, ami tartalmazott ’tankolást’, kerékcserét és kerékfújást. A célba leggyorsabban beérkező csapat kapta a maximális pontot a zsűritől. E két feladaton kívül még számos kihívást teljesítettek a gólyák, úgy, mint az emberi piramist és a egy másik fajta váltó versenyt. Ugyanakkor visszaidézhettük egy kicsit az olimpiai hangulatot is a „400 vegyes” elnevezést kapó feladatnak köszönhetően.



Összegzésként azt írhatom, hogy egy szórakoztató, összekovácsoló avató volt ez és felejthetetlen élményt nyújtott az idei év gólyáinak és a többi résztvevőnek is.

Dan Zsanett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése