2016. november 5., szombat

No - Shave November vagy Movember November

Egyik avagy másik, az itt a kérdés. A nép nagyobb része bizonyára hallott már ezeknek a mozgalmaknak az egyikéről legalább. Azonban abban az esetben, ha ez mégsem így lenne, segítek egy keveset.
Kedves Lányok! Úgy hiszem számotokra is ismerős lehet a kép, amelyet most rögtön le is festenék. Gyönyörű szőrös férfiúi ábrázat, amely valahol a legmélyén hirtelen megrándul és az arcszőrzet alatt saját szemünkkel nem látjuk ugyan, hanem sejthetjük csupán, hogy a rejtőzködő ajkak éppenséggel egy titokzatos mosolyra húzódnak.
Nyilvánvalóan sokfélék vagyunk és ennek következményeként mindannyian másképpen vélekedünk az alábbi tényállásról, ámde kérdem én: létezik - e férifasabb látvány egy borostás, szakállas és végezetül bajusszal keretezett szőrös orcájú fiatal legénynél? A lányok közül erre most sokan azt fogják mondani, hogy nem az ő esetük, a srácok pedig megannyian, hogy kicsit sem az ő világuk borotválkozás nélkül akárcsak a sarki fűszeresig elsétálni. Valószínűleg ők fognak elsőként érdeklődni köztudottan simabőrű társaiktól is, hogy ugyan már hozzájuk is betörtek és tőlük is a televíziót lopták el, amelyen éppenséggel a borotvát tárolták már hosszú évek óta?


A szőrmók sztori Amerikában kezdődött, ahol 6 éve két hölgy kitalálta: ha az emberek, csak egy havi borotválkozásra, gyantázásra és hajvágásra elköltött pénzüket felajánlanák a rákellenes szervezetek számára, máris hatalmas segítséget nyújthatnának az arra sajnálatos módon rászorulók részére. Az évek során eme szőrnövesztő mozgalom a felnőtt férfiakat érintő rákos megbetegedések közül a prosztatarák szűrésére kezdett el leginkább koncentrálni.
A szőrüket vadul nőni hagyó segítő szándékú egyének közösségi oldalakon osztják meg a végeredményt fotók formájában, valamint észrevételeiket, gondolataikat a témával kapcsolatban. Így igyekeznek mindjobban felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. Azonban a borotvahasználat efféle mellőzése következtében még nem lesz kevesebb a daganatos megbetegedés, sem a kezelésre szoruló beteg, így végezetül az egyik legfontosabb lépés, adakoznak a nem meghatározott, hanem általuk választott rákellenes szervezetek valamelyikének.
A No – Shave November mozgalom a ’Ne borotválkozz novembert’ takarja, míg a Movember November az angol moustache=bajusz szóból és november szavak összetételéből született, tehát konkrétan a bajusz növesztésére történő felhívásra utal.
Azt mondom, hát segítsen, aki megteheti, mert nincs is férfiasabb látvány, mint egy szőrös ábrázatú egészséges férfi!


Kaszás Kinga

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése