2015. november 23., hétfő

Teljesítettél már erőn felül?

November 12-én, csütörtökön rendhagyó edzésre vállalkoztunk a Laterum Kollégium I. emeleti tanulójában, 12 órán keresztül gyakoroltuk az önvédelemre alkalmas technikákat.
Az eseményen nagy örömünkre közel huszan vettünk részt és edzettünk együtt este 8-tól, reggel 8-ig.

Egy fél órás bemelegítés után elkezdtük a gyakorlást, újra és újra végigvettük az eddig tanult szabadulás technikákat, hogy tökéletesen menjen kivétel nélkül, mindenkinek.


Az önvédelmi tréning után egy órás állóképesség fejlesztés következett. A kihívás nem csak fizikálisan, de mentálisan is megterhelő volt.
A következő napirendi pont a pizza rendelés volt. :D Amíg vártuk, hogy megérkezzen a vacsi mindenki megismerkedhetett a női önvédelemmel, hasznos tanácsokat kaptunk, hogy mik azok az alapvető dolgok, eszközök, amik bárhol segítségünkre lehetnek.
Amint megjött a pizza, indítottuk is a Mélyütés című zseniális filmet, Jake Gyllenhaal-lal a főszerepben. Jake egy sikeres bokszolót játszik, aki azok után, ami a családjával történik, súlyos depresszióba esik és ebből csak az ránthatja vissza, ha újra ringbe száll, de ehhez segítségre van szüksége…

Miután mindenki kellő energiát merített a filmből, felhúztuk mi is a bokszkesztyűinket és elkezdtük alkalmazni a filmben látottakat. Az alapok gyakorlása után párokba állva küzdöttünk meg egymással, ami mindenki számára jó kikapcsolás és feszültség levezetés volt. 


Majd egy hosszas meditáció következett, ami szintén frissítő volt, igaz volt olyan, aki elbóbiskolt közben, de ez vele jár.
Ezek után megint egy izgalmas részhez értünk, kezdődött a késharc és a fegyveres edzés. Amint valaki kést fog a kezébe ráérez annak erejére, szörnyű belegondolni, hogy egyre többször használják ezeket az eszközöket a támadók, a puszta erőn kívül. Mint tudjuk, késharcból senki sem jön ki vágás vagy karcolás nélkül, de a nagyobb baj elkerülése végett, jó, hogy ezeket is megtapasztaljuk.


Reggelre mindenki rendesen elfáradt, de úgy érzem, az összes résztvevő nevében mondhatom, hogy ez egy erőt próbáló, de egyben rengeteg értékes tapasztalatban és élményben gazdag 12 óra volt.
Köszönjük Stein Andrásnak, hogy bár betegen, de végig küzdötte velünk a 12 órát!



Oss! ;)

Tóth Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése