2015. november 25., szerda

Volt egyszer egy zalaegerszegi gólyabál...

November nemcsak az a hónap, amikor már kezdjük érezni a közeledő vizsgák hideg szelét, hanem a bálok varázslatos időszaka is, ami felmelegíti hangulatunkat és elfedteti velünk a ránk váró nehéz feladatok terhét.
A Pécsi Képzési Központ után Zalaegerszeg is megszervezte november 17-én nívós gólyabálját. Idén különleges alkalom volt ez a város hallgatóinak, hiszen a három egyetem (Pécsi Tudományegyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola, Nyugat-Magyaroszági Egyetem) egymással karöltve rendezte meg a táncos mulatságot, melynek helyszínéül az Arany Bárány Hotel szolgált, ami teljes mértékben tükrözte a bál eleganciáját és színvonalát.


Az este korai óráiban már mindenkin érződött a feszült láz, ami lelkesedéssel párosult, nagy volt a nyüzsgés a Hotel nagytermében, a díszlet utolsó simításait elvégezték, a táncosok, fellépők izgatottan gondolták át újra a lépéseket és kezdtek el öltözködni, a konferancszié pontosított a szervezőkkel, hogy minden a lehető leggördülékenyebben menjen. A lebonyolításba fektetett sok energia meghozta gyümölcsét, a bál felejthetetlenre sikerült minden szempontból.


A bál a vezetőségek beszédei után a nyitótánccal vette kezdetét, a PTE hallgatói egy lenyűgöző bécsi keringő formációt adtak elő, melyet Sümegi Júlia tanított be, majd a BGF elsőévesei angolkeringőztek, ezt követően a gólyák egy népszerű popslágerre elsajátított koreográfiát mutattak be. A Képzési Központban az évek során hagyománnyá vált, hogy a gólyabálon a negyedévesek a szakukhoz kapcsolódó műsort adnak elő, mellyel lezárják és emlékezetessé teszik utolsó egyetemi évüket, idén ezt a feladatot a gyógytornászok rettentően kreatív és szellemes módon hajtották végre. A produkciók befejezéseként az idén kezdett hallgatók felkérték oktatóikat egy táncra, ezzel átvezetve az ünnepélyt a vigasság felé.


A jó kedv megalapozását a PTE Brass Band modern feldolgozásai biztosították, majd a Dance zenekar szolgáltatta a talp alá valót a báli hangulat fokozásához, emellett táncversenyt is szerveztek a hallgatók körében, hogy még színesebb legyen az éjszakai mulatság. Éjfél után a tombolahúzás következett, melyen sok értékes nyereményt sorsoltak ki. Az ezt követő szokásos lankadó érdeklődést kiküszöbölve újra a rézfúvósoké volt a főszerep, akik muzsikájukkal táncra perdítették a közönséget. A hallgatók, oktatók és vendégek hajnalig ropták, majd kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagodva, egy remek gólyabál emlékével tértek nyugovóra.

Csárdi Klaudia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése