2015. november 1., vasárnap

November’s embers

Temérdek sokszínű program vár rátok november gyönyörű havában a Zalaegerszegi Képzési Központ falain kívül. A színes levelekkel borított, őszi eső áztatta úton nyugodtan dagonyázhattok a közelebbi és távolabbi helyszíneken egyaránt készülődő remek programok felé. Ám jótanács gyanánt íme a következő: míg tekinteteteket az égre emelitek és gyönyörködtök a piros, sárga és ezernyi színben játszó fák leveleinek földi univerzumunk-béli csodájában, melyek néhány erősebb szellő alkalmával az ágakon töltött hosszú hónapok után kiválnak a számukra addig biztonságot nyújtó lombkoronából, nos addig bizony kevésbé zavaró, hogy mindenütt tócsákban sétálgattok városszerte. De az ősz ettől is olyan csodás, így csak javasolni tudom, hogy bátran keljetek útra a következő esemény egyike, de akár mindegyike okán is. Hisz’ nincs is kellemesebb, mint mikor az orkán erejű szél kifordítja a korosodó esernyőket és minden útszéli kukában elhelyezhettek egy-egy ilyen kiszolgált darabot, majd a kezdetben rohamosan a kollégium felé irányított lépések hamar válnak vidámmá, lazává és és egyenesen ráérőssé a mindenki számára jól ismert: ’Most már úgyis mindegy’ - típusú kollektív, mély gondolatok szellemében. 








Tehát:

November 11-én, szerdán a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben (az egykori Zsinagóga)  Jazz szerda lesz, amelynek alkalmából a Benkó Dixieland Band-et hallgathatja meg az e stílust kedvelő közönség.
















A hónap 17. napján pedig a gólyaavató utáni legfontosabb esemény következik a gólyák életében, a GÓLYABÁL. Bizonyára szorgalmasan készülődnek is a gólyatáncot gyakorolgatván csakúgy, mint a negyedévesek, akik az egyetemtől, tanáraiktól és az alapképzésen eltöltött padban ücsörgéstől vesznek majd érzékeny búcsút.  Minden évben fergeteges és tréfás meglepetés műsorukkal teszik mindezt, a tavalyi évben végzettektől például egy olyan tornát láthattunk ’korhű ruhában’ amelyet maga Jane Fonda is megirigyelhetett volna. A változás az elmúlt évekhez képest a helyszín, illetve a valószínűleg megnövekvő létszám lesz, ugyanis az Arany Bárány Hotel Télikertjében rendezik a bált és a többi zalegerszegi felsőoktatási intézménnyel karöltve szerveződik idén a mulatság.

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a ’B’ kollégium szomszédságában található Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban (VMK) sportolási lehetőségeitek is vannak. Hétfőn Zumba fitness, kedden deepWork – bodyART (holisztikus, funkcionális tréning), szerdán Pilates, hétfőn és szerdán egyaránt ’Intenzív alakformáló torna’, valamint pénteken SMR – ’Self Myofascial Release’ – nyújtás. Bővebb információkat találhattok egyébként – időpont és díj tekintetében – a http://www.kereszturyamk.hu/ oldalon. 
De természetesen nem csupán aktív kikapcsolódásra van itt lehetőségetek, ugyanis az épület posta felőli sarkán egy rendkívül hangulatos és kulturált szórakozóhely található, ez pedig a PopUp Café, amely eddig és ezután is várja a szórakozni vágyó fiatalokat különféle programokkal. Az elkövetkezendő időkben, tehát 7-én FRENK, 20-án VEN és 21-én pedig Kafkaz – Füredi Tibor újabb kalandjaira látogathattok el a PopUp szervezésében.


A Zalaegerszegi Jégcsarnok pedig már október hónapban kinyitotta kapuit a jég szerelmesei előtt, így szerdán 18 órától, szombaton és vasárnap pedig 17 órától lehetőség adódik közönségkorcsolyázásra. Azok se vessék el ezt az alternatívát a szórakozásra, akik nem utazgatnak minden héten korcsolyával a bőröndjükben otthonuk és az iskola között, ugyanis a bejáratnál szükség esetén az is bérelhető.


A végére hagytam a hó végén megnyitó Adventi udvart, amely a Dísz téren tárja ki kapuit minden évben. A téren felállított sátorban minden nap más előadást, rögtönzött koncertet, karácsonyi hangulatot keltő énekkart tekinthettek majd meg, miközben forralt bort kortyolgattok a sörpadokon ülve. Az ünnepi hangolódást elősegítendő Mikulás is felbukkan néha, aki neki szóló versek és dalok ellenében szívesen megajándékoz titeket egy – egy szaloncukorral.

Javaslom tehát: keljetek útra mihamarabb!


Kaszás Kinga

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése