2015. október 26., hétfő

Ápoló - Mentőtiszt szakest

Minden tanévben megrendezésre kerül ez a hivatalos esemény, amelyen tiszteletét teszi a tanári kar, az évfolyamok magja, illetve aki segít ezt az eseményt létrehozni és lebonyolítani a Hallgatói Önkormányzat. – valamint ezúton is szeretnénk megköszönni, ebben a formában is a helyet biztosító Maláta Bisztrónak.
A hivatalos formán túl, egy hallgató közelibb és sokkal érdekesebb szemszögből közelíteném meg ezt az estét…
Véleményem szerint –amellyel nem vagyok egyedül- ez az egyetlen olyan nap, amikor végre összeszedetten is láthatjuk a csoporttársunkat, vagy éppen az alattunk-felettünk küzdő mentőtiszt növendékeket. A szekrény legmélyebb részein lapuló, rég nem látott ingeiket és koktélruháinkat előtúrhatjuk, amiket eddig elfedett a szolgálati kabát vagy éppen az itt-ott foltos, megfakult nadrágunk. Talán ez az egy időpont is - kinek örömére, kinek bánatára - amikor végre az egyetem falain kívül találkozhatunk az oktatóinkkal és szaktársainkkal is. Ez az a pont, amiért igazán meg is éri ide eljönni, amellett hogy jókat ehetünk és ihatunk.
Az este kezdéseképpen dékáni és oktatói köszöntőket hallhatunk, valamint bepillantást nyerhettünk, hogy mit is keressünk mi itt mentőtiszt szakirányon. A hangulatfokozásaképpen élő zenét hallhatunk egy szám erejéig, ezután megkezdődött a vacsora. A szolid és ünnepélyes kezdet után mindenki felszabadultan fordul asztalához és kezdi fogyasztani a vacsorához felszolgált ünnepi bort, aminek köszönhetően a véralkoholszintünk is minimálisan emelkedett.
Miután mindenki jóllakottan hátradőlt, kezdődhetett a kérdezz-felelek játék, vagyis kérdéseket tehettünk fel oktatóinknak, és a nyakatekerten megfogalmazott kérdésekre ugyanilyen módon definiált válaszokat kaptunk. Majd itt kezdődött el az, amit minden hallgató talán a legjobban várt, odamehetünk oktatóinkhoz és feltehettük azokat a kérdéseket, amiket eddig nem mertünk vagy talán az egyetem forgatagában nem volt alkalmunk megkérdezni. Az itt kapott válaszok értelmet adnak a következő x félévre (ki tudja, mennyi van még), az át nem aludt napokra és hetekre a vizsgaidőszakban, illetve a legfontosabbra mikor fog megtérülni a rengetett befektetett energia…Oktatói és hallgatói véleményre is egyaránt kíváncsiak voltunk, ki hogy érezte magát és mit tartott a legjobbnak:

"Ez a második alkalom, hogy mentőtiszt-ápoló közös szakesten vehettem részt oktatóként (és összességében is a második, mivel sajnos mikor hallgató voltam, ilyenre nem nyílt lehetőségünk). Azt gondolom, hogy ez a fajta kezdeményezés mindenképpen hasznos akár a hallgatóknak, akár az oktatóknak. Ami különösen tetszett, hogy a vacsora elfogyasztását követően kötetlenebbé vált a beszélgetés, hiszen a hallgatók és az oktatók közös asztalokhoz "sodródtak". Egy ilyen rendezvényen lehetőség nyílik egymást jobban megismerni, hiszen a beszélgetések során nem csak szakmai dolgok kerülnek elő. A létszámot tekintve a mostani magasabb volt, mint a korábbi és bízunk benne, hogy a következő alkalommal még többen el tudnak jönni." – Bánfai Bálint, szakoktató

Az idei szakest volt a második, amin részt vehettem. Kicsit szkeptikusan álltam a rendezvényhez, de az este folyamán minden kétségem elszállt. Kellemes társaság, jo hangulat, finom vacsora.” – Kovács Attila, III. éves mentőtiszt hallgató

Pámer Bettina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése