2015. október 18., vasárnap

Gólyaavató Szombathelyen

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjának gólyaavatója 2015.09.30-án 18:00 órakor, a kollégium tetőtéri klubbjában került megrendezésre. Én és a szobatársaim egész nap nagyon izgatottan vártuk a délutánt, hogy megtudjuk a feladatokat.


Már néhány nappal a gólyaavató előtt az utolsó simításokat végezték a szervezők, hogy minél érdekesebb és kreatívabb feladatokat tudjanak összeállítani nekünk, mint például: selfie, tehénkedés, puszi, összetartó erő, fűzd fel, vámpírvacsora.


A nappali és a levelezős gólyák a tetőtéri klubban gyűltek össze, ahol a felsőbb éves hallgatók köszöntöttek bennünket, kedves kis meglepetésükkel, welcome drink-kel és gólyakitűzővel. A feladatok megkezdése előtt a gólyatáborban elsajátított gólyatáncot tanítottuk be Sárközi Zsanett HÖK-alelnök segítségével a többi kisgólyának. A tánctanulás és egy kis szórakozás után 2 csapatra osztottak minket, és megkezdődtek a feladatok. A vetélkedő nagyon viccesen indult, majd a végére kezdett izgalmassá válni, mert a két csapat között kiélezett küzdelem alakult ki a győzelemért. A legnagyobb sikert a gólyák körében a pudingetetés aratta, aminek az a lényege hogy, egy ember lefekszik a földre egy másik mellé áll, álló pudinggal eteti a fekvő embert. Az a lényeg, hogy minél több puding kerüljön az illető szájába.



Élményeinket még sorolhatnánk több oldalon keresztül, de hogy cikkemet rövidre fogjam az avató eredményhirdetésével és a díjkiosztó leírásával zárom soraimat. Nekem személy szerint nagyon tetszett, hogy a részvételért közösen kaptunk egy finom tortát, a győztes csapat, pedig egy üveg pezsgőt, egy tábla csokoládét és oklevelet kaptak. Továbbá voltak külön díjazottak, mint például: az év gólyalánya és az év gólyafiúja, és a legjobb jelmez tulajdonosa. A gólyaavatót az „Anatómia” csapat nyerte. Ez mindenkinek egy felejthetetlen élmény marad. Köszönjük a PTE ETK SZKK HÖK-nek.


  Köő Adrienn, Ujvári Fanni, Bellus Mirtill

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése