2015. október 3., szombat

Kutatók éjszakája a kaposvári képzési központban

A PTE ETK kaposvári képzési központja a tavalyi évben csatlakozott a Kutatók Éjszakája című rendezvénysorozathoz. Idén próbáltuk színesíteni a programokat, mert egyre több az érdeklődő más-más korosztályból. A rendezvény sok előkészületet igényelt, de mindenki maximális teljesítményt nyújtott, az oktatók és a hallgatók is egyaránt. 
Hivatalosan délután kettőkor kezdődött az esemény, de már délelőtt is fogadtunk regisztrált csoportokat. Vártunk óvodásokat, általános és középiskolásokat, illetve felnőtteket is.



Több helyszínen folytak az események: bemutattak kémiai kísérleteket, szerveztek előadásokat, részt vehettek hallás- látásszűrésen az egészségsarokban. Láthatatlan lényeket vizsgálhattak a résztvevők, valamint palacsintakészítésre és evésre is volt lehetőség a rendezvényen. A legkisebbek sem maradtak ki: elsajátíthatták –többek között- a helyes kéz- és fogmosási technikát. Különösen nagy volt az érdeklődés az ételallergiával kapcsolatos témák iránt.
Az érdeklődők megnézhették az élelmiszerek tápanyagtartalmát cukor, szénhidrát és zsír tekintetében, melyből sokat lehetett tanulni.
Több mint félezer érdeklődő fordult meg nálunk ezen a napon! Jövőre központunk újra megnyitja kapuit, így reméljük, hogy még többen látogatnak majd el hozzánk.


Tantos Szabina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése