2015. október 10., szombat

Regatta – Velünk egy hajóban

Az ETK csapata II. helyezést ért el a karok közötti vetélkedőn

Az idei PTE Regatta megmérettetésen 8 csapat ragadta meg az evezőit és szállt hajóba a győzelemért október 3-án, Orfűn.
Az indulás nem volt zökkenőmentes, egy órás késéssel érkeztünk a verseny helyszínére, de a gyönyörű napsütéses idő gyorsan feledtette a kezdeti nehézségeket, majd mindenki magába szívott egy kis energiát, bemelegítettünk és átszellemültünk…




A verseny egy 500 méteres időmérővel kezdődött, ahol nagyon jól teljesített a csapatunk, hiszen egyből a harmadikok lettünk. Ez pedig óriási löketet adott a csapattagoknak –igen, ki merem jelenteni-, hogy egy szinte ismeretlen társaságból ilyen hamar, egy összeszokott csapatot hoztunk létre. Ráéreztünk a másikra, hiszen együtt eveztünk, együtt mozogtunk, együtt küzdöttünk a győzelemért.


A következő megmérettetések már 100 méteres szakaszokon zajlottak.
A rajtoltatást Fodróczi Vilmos Egyetemi Országos Bajnokunk vezényelte - természetesen Vili is az ETK lelkes hallgatója.
Az első futam a FEEK csapata ellen futott, ahol a már kidolgozott stratégiával, könnyedén le is hagytuk őket. 
Aztán a következő futamon a döntőbe jutásért zajlott a csata, a TTK csapata ellen. Nagyon biztosak voltunk magunkban, bár kicsit tartottunk a TTK-s csapatoktól, de végül ezt is megnyertük és bejutottunk a döntőbe, így már csak egy csapatot kellett megvernünk. A döntő küzdelemben szintén egy TTK-s csapat ellen eveztünk, de sajnos a „Brazil gépsor” átgázolt rajtunk, így ezüstérmesek lettünk.


A sárkányhajózás mellett, a már hagyományossá vált főzőversenyen is részt vettünk, mint minden csapat, ahol idén gulyáslevest kellett készíteni; ez pedig olyan jól sikerült, hogy a különdíjat is elhozhattuk!


A 8 résztvevő csapat az ETK, a Brazil gépsor, az MK Tigers, Kappa Tau Beta, a Gépészek, a Kávépénz, a PTE TTK és a KPVK - Kicsiny Pörgős Vadmalacok Közössége volt, míg csapatunkat Juhász Tamás, Ráduly Viktória, Hoffmann Károly, Barkóczi Bálint, Süveges Dániel, Rajner Dániel, Heizler Lotti, Tóth Eszter, Kovács Ákos, Uzonyi Máté, Kamp Salamon, Horváth Bence, Vaski Bianka, Kun-Szabó Pálma, Pál János, Bencze Dóra, Takács Bence, Ormosy Réka, Bárány Anett alkotta.



A csapatkapitányunk, Juhász Tamás szavaival élve:

„Köszönöm szépen mindenkinek, aki eljött! Nagyon kevés evezős múlttal a hátunk mögött egy csodálatos 2. helyet értünk el és jól szórakoztunk közben. Gratulálok mindenkinek!”



Tóth Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése