2015. október 16., péntek

Octoberfest Zalaegerszegen

Ha valaki azt mondaná, hogy a Képzési Központokban nincs élet, és az ottani egyetemisták nem tudnak bulizni, ne higgyetek neki! Nem először tapasztaltam saját bőrömön, hogy mennyire jól tudom érezni magam a kihelyezett Karok városaiban és ott is tetőfokára hág a hangulat.
Október második hétvégéjét Zalaegerszegen töltöttük, ahol részt vettünk az V. Octoberfest Sörfesztiválon. A városi szervezés nagyon kitett magáért, hiszen mindhárom nap (péntek, szombat, vasárnap) akadtak programok kicsiknek-nagyoknak egyaránt, mindenki megtalálhatta azt, amiben leginkább kedvét lelte. A gyermekeket egész nap vidámpark, játszóházak és kézműves foglalkozások várták, a játszani vágyó felnőttek pedig megmérkőzhettek szkander- és sörivó versenyen. A pénteki napon betekintést nyerhettek az Életmód Klubba, késő délután az ESSEMM szórakoztatta a közönséget, majd a magyar rock koronázatlan királyai, az EDDA zenekar tagjai dübörögtették a hangfalakat, az estét pedig a Mistary Gang zárta fergeteges hangulattal.


A szombati nap tűnt a legígéretesebbnek, az esős-borongós idő sem szeghette kedvünket. A közönség a zalaegerszegi jéghoki csapat meccsét tekinthette meg a Jégcsarnokban, külső helyszínen a „stunt riding showt” élvezhették és sörbiciklis városnézés is színesítette a palettát. A legnagyobb élményt számunkra az esti programok nyújtották. Egy fantasztikus Republic nagykoncertet tomboltunk végig, ami alatt nagy benyomást tett ránk a zenekar. Elkalauzoltak bennünket a 90’es évek slágerei közé, és új dalokat is játszottak nekünk, amiket egyaránt élveztünk. Leírhatatlan érzés, amikor egy tömeg együtt énekel és ugrál, mert a zene akkora hatással van rá, de természetesen, amikor repült a bálna, mindenki vigyázzba állt. A koncert zárásaként a vidám percek megható pillanatokká változtak. A fények kihunytak, a zenekar tagjai átkarolták egymást, a közönség egy percre elhallgatott, mert egy ismerős dallam sejlett fel az éjszakában emléket állítva Cipőnek, aki már nem lehet közöttünk. A megemlékezés ellenére sem fagyott meg a hangulat, tapsvihar éljenezte a Republicot.


Az este további részében Bárány Attila adta a talp alá valót, és mi nem voltunk restek táncolni a lemezlovas produkciója közben. Bár a városban ezután a programok véget értek, kis csapatunk még nem érezte álmosnak magát, így a kollégiumban kisebb „konyhabulit” rendeztünk, és csak hajnalban hajtottuk párnára a fejünket.
Vasárnap a fesztivál levezetéseként róttuk a köröket és szeltük a jeget a városi Jégcsarnokban.

Mindent összegezve egy élményekben gazdag, vidám hétvégét tölthettünk el egy remek baráti társaságban.

Csárdi Klaudia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése